Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura reclama una adequada planificació del territori per prevenir els incendis forestals

La institució consultiva reitera la necessitat de revisar les penes dels autors dels incendis

El Consell Valencià de Cultura reclama una adequada planificació del territori per prevenir els incendis forestals

La institució consultiva reitera la necessitat de revisar les penes dels autors dels incendis

València (01.08.2011).- Amb motiu dels últims incendis declarats a l'Horta Sud, el president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha recordat la necessitat d'aplicar una política de gestió sostenible dels boscos i una adequada planificació del territori i els usos del sòl com a principals mesures de prevenció. A més, ha insistit en la importància de l'educació social i en la revisió de les penes dels autors dels incendis. No obstant això, ha felicitat a la Conselleria de Governació per la “rapidesa” en les labors d'extinció realitzades.

Els membres del CVC van signar en 2010 la declaració 'Cap a la consideració penal dels incendis forestals com a crims contra la Humanitat i la Biosfera', en la qual insistien en la necessitat d'avançar cap a la consideració penal dels incendis com a crims o una altra figura similar adequada, punibles contra la humanitat i la biosfera.

En 2008 https://cvc.gva.es/archivos/272.pdf , la institució consultiva va aprovar un informe sobre el tractament penal dels incendis forestals, que s'inclou com a annex de l'Estudi sobre les mesures per evitar o minimitzar els incendis forestals https://cvc.gva.es/archivos/148.pdf , document en el qual ja considerava necessària l'actualització de les penes.