Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (01.08.2011).- Amb motiu dels últims incendis declarats a l"Horta Sud, el president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha recordat la necessitat d"aplicar una política de gestió sostenible dels boscos i una adequada planificació del territori i els usos del sòl com a principals mesures de prevenció. A més, ha insistit en la importància de l"educació social i en la revisió de les penes dels autors dels incendis. No obstant això, ha felicitat a la Conselleria de Governació per la “rapidesa” en les labors d"extinció realitzades.

Els membres del CVC van signar en 2010 la declaració "Cap a la consideració penal dels incendis forestals com a crims contra la Humanitat i la Biosfera", en la qual insistien en la necessitat d"avançar cap a la consideració penal dels incendis com a crims o una altra figura similar adequada, punibles contra la humanitat i la biosfera.

En 2008 https://cvc.gva.es/archivos/272.pdf , la institució consultiva va aprovar un informe sobre el tractament penal dels incendis forestals, que s"inclou com a annex de l"Estudi sobre les mesures per evitar o minimitzar els incendis forestals https://cvc.gva.es/archivos/148.pdf , document en el qual ja considerava necessària l"actualització de les penes.