Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (06.06.2012).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha recordat la necessitat d"endurir les penes per als autors dels incendis i ha reclamat que assumisquen els costos econòmics dels danys ocasionats.

Esta manifestació l"ha pronunciat en la reunió que ha celebrat hui, en sessió ordinària, la Comissió de Llegat Històric i Artístic del CVC, després de conèixer la notícia de la detenció del presumpte autor de l"incendi de la comarca dels Serrans.

Respecte al tractament penal, la institució consultiva va aprovar un informe en 2008, en el qual plantejava la revisió i actualització de les penes dels piròmans, a més de sol•licitar a les institucions les actuacions perquè es castigue amb el màxim rigor als autors dels incendis.

D"altra banda, la comissió ha recalcat la urgència per mantindre la tutela penal i judicial dels delictes relacionats amb la provocació dels incendis, i ha sol•licitat de nou la declaració com a crims punibles contra la humanitat i la biosfera.

En 2010, el CVC va signar el manifest Cap a la consideració penal dels incendis forestals com a crims contra la humanitat i la biosfera, en el qual també instava a les administracions a aplicar una política de gestió sostenible dels boscos i una adequada planificació del territori i els usos del sòl com a principals mesures de prevenció.

A més de Santiago Grisolía, a la reunió han assitit el president de la comissió, Ricardo Bellveser, Ramón de Soto, Jesús Huguet, Francisco Pérez Puche, Pepa Frau, Glòria Marcos, José María Lozano, Vicente González Móstoles, Vicente Ferrero i Luis Prades.