Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (05.08.2010).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha reclamat de nou a les administracions una política de gestió sostenible dels boscos i una adequada planificació del territori i els usos del sòl per a la prevenció dels incendis forestals.

Esta petició s"inclou en la declaració final de la jornada Cap a un lema sobre la consideració penal dels incendis forestals com crim contra la humanitat i la biosfera, que es va celebrar recentment en la seu del CVC, en la qual diversos experts van abordar des del punt de vista mediambiental, polític i judicial les conseqüències dels incendis en les persones i el mitjà i van alertar de la necessitat d"avançar cap a la consideració penal com crims punibles contra la humanitat i la biosfera.

A més, en el text s"inclou la importància de l"educació social en la conservació dels boscos com valuosos ecosistemes, que proveïxen serveis ambientals i recursos econòmics, incompatibles amb els usos negligents del foc i de la forest.

Precisamement sobre la importància de la conscienciació ciutadana han insistit tant la directora general de Prevenció, Extinció d"Incendis i Emergències, Irene Rodríguez, com el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana en funcions, Luis Felipe Martínez, qui també ha alertat de la necessitat que el voluntariat estiga format per persones preparades.

Per la seua banda, Irene Rodríguez ha ressaltat no només la sensibilitat ciutadana, sinó també la importància de la col•laboració administrativa en la política de gestió mediambiental.

Respecte al tractament penal dels incendis, el CVC va aprovar en 2008 un informe, que es va incloure com un annex de l"Estudi sobre les mesures per a evitar o minimitzar els incendis forestals, el qual va realitzar la institució consultiva en 2004, en el qual considera necessària la revisió i actualització de les penes i recomana el seu agreujament.

En este document, també sol•licita a les institucions i als tribunals de justícia actuacions perquè es castigue amb el màxim rigor als autors directes o indirectes dels incendis.