Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (12.05.2010).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) celebrarà demà, a les 10’30 hores, en la seu de la institució consultiva, la jornada Cap a un lema sobre la consideració penal dels incendis forestals com crim contra la humanitat i la biosfera, en què diversos experts en medi ambient, un jurista i un membre de l’equip d’extinció de l’incendi de Guadalajara abordaran les conseqüències dels incendis forestals sobre les persones i el mitjà i sobre la necessitat d"avançar cap a la consideració penal com crims punibles contra la humanitat i la biosfera.

L"acte inaugural correrà a càrrec del president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, i a continuació l"investigador del CSIC i Premi Rei Jaime I de Protecció del Medi Ambient, José Luis Rubio, obrirà el torn d"intervencions de la taula redona amb una ponència sobre les dimensions ambientals dels incendis.

En la taula redona intervindran:

MªÁngeles Centeno, directora general de Gestió del Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana, que centrarà el seu discurs en la planificació territorial i ambiental de la prevenció d"incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

Luis Ibáñez, Secretari Autonòmic de Governació de la Generalitat Valenciana, qui reflexionarà sobre l"extinció i incidència dels incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

José Antonio Nuño de la Rosa, fiscal coordinador d"incendis forestals de la Fiscalia Provincial de València, intervindrà sobre els aspectes legals relacionats amb la tutela judicial i investigació dels incendis forestals.

Jesús Abad Aparicio, testimoni personal i professional d"un membre supervivent dels equips d"extinció que van participar en l"incendi de juliol de 2005 en Riba de Saelices, Guadalajara.