Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura lamenta l'abandó de la Nau

El Consell Valencià de Cultura lamenta l'abandó de la Nau

València (26.07.2010).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunit hui en sessió ordinària, ha manifestat la seua preocupació per l'abandó de l'antiga nau siderúrgica del Port de Sagunt i ha lamentat que no s'haja programat cap obra en esta sala.

Pel que fa a les programacions, la institució consultiva ha lamentat la desaparició d'obres en valencià i considera que no constituïx un problema la programació estable d'una línia de teatre en valencià, donat els nombrosos professionals de les arts escèniques amb competència en valencià i altres professionals en traducció d'obres de teatre amb els quals conta la Comunitat Valenciana.

Estes consideracions les ha realitzat el ple després de ser informat de l'última sessió del Consell Rector de Teatres de la Generalitat Valenciana, celebrada el passat 29 de juny, en la qual es van presentar les programacions del Festival d’Estiu i del primer trimestre de la pròxima temporada.

Per altra banda, el CVC ha aprovat l'informe sobre la possibilitat de crear un Museu de la Fotografia amb el propòsit de contribuir a recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic de la Comunitat Valenciana i els seus valors artístics, científics i sentimentals. Així mateix, en l'escrit indica la urgència per recuperar el material fotogràfic més antic i recomana una campanya de digitalització del material, que hauria de dirigir-se a les institucions i també als particulars.

Respecte al document sobre la contaminació acústica, l'òrgan recomana a les administracions la constitució d'una taula de Zona Acústicament Saturada (ZAS) el més àmplia possible en la qual podrien estar representades les associacions ciutadanes afectades, les empreses interessades i tots els grups municipals. A més, considera necessària la creació d'un disseny i aplicació de campanyes de sensibilització ciutadana “a peu d'obra”, mitjançant personal especialment preparat, amb l'objectiu d'informar a la ciutadania de les zones ZAS, així com l'elaboració d'un calendari de mesures i si escau, d'un observatori de valoració permanent.

Finalment, el CVC ha aprovat un informe per a ratificar la possibilitat de declarar BIC la Festa de la Mare de Déu d’Algemesí, així com el document sobre l'edifici que alberga l'Ateneu del Socors de Sueca, en el qual indica que pot ser objecte de l'expedient declaratiu com Bé d'Interès Cultural (BIC) i, en este sentit, recomana a la junta d'esta associació que sol•licite a les administracions competents la tramitació corresponent perquè puga ser protegit. Així mateix, recomana a l'ajuntament del municipi l'estudi de diversos elements d'interès històric, referents dels moviments carlins de Sueca, que es troben en el seu interior.