Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura es reuneix amb la consellera de Turisme, Cultura i Esport

La institució consultiva recorda la necessitat de revisar la Llei de Mecenatge per a assegurar el futur de la cultura

El Consell Valencià de Cultura es reuneix amb la consellera de Turisme, Cultura i Esport

La institució consultiva recorda la necessitat de revisar la Llei de Mecenatge per a assegurar el futur de la cultura

Valencia (14.11.2011).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunit hui en sessió extraordinària, ha rebut a la consellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson, per a establir la primera presa de contacte amb els membres de la institució consultiva.

El president del CVC, Santiago Grisolía, ha valorat positivament la visita de la consellera, a qui li ha ha agraït la comunicació fluida i constant que l’organisme sempre ha mantingut amb l’administració, i ha recordat la importància, per part del CVC, d’assessorar als poders públics valencians ens els assumptes relacionats amb la cultura, com un valor de desenvolupament de la societat i d’indústria.

Per la seua banda, Lola Johnson, ha destacat que estem en un moment en què hem de replantejar-nos el model cultural. Optimitzar sempre els recursos, per descomptat, però també crear nous models que fan falta.

Per exemple, ha afegit, després d'uns anys treballant en el desenvolupament d'unes infraestructures d’altíssim nivell que permeten que molts ciutadans puguen disfrutar de la cultura en totes les disciplines, ara toca que treballem este nou model de gestió cultural perquè la distribució dels recursos se adapte al model que necessitem.

Durant la reunió, els presidents i secretaris de les diverses comissions (Promoció Cultural, Arts, Llegat Històric i Artístic, Jurídica i Ciències) han exposat els treballs que estan estudiant en l’actualitat, sobre la promoció i el foment de la indústria cultural, i han reiterat la preocupació per les permanents retallades econòmiques que afecten a la cultura i les obres socials, com va acordar el ple en la sessió del mes passat mitjançant l’aprovació d’un informe. En este document, planteja la revissió de les actuals Lleis de Mecenatge i la fiscalitat relativa al patrocini cultural, com a mesures que contribuisquen a la permanència i el futur de la cultura.

Així mateix, recomana l’actualització de la llei de Patrimoni Cultural Valencià, especialment d'algunes de les seues figures de protecció, com és el cas de l'entorn dels béns d'interès cultural (BIC) i dels béns de rellevància local (BRL), així com de la delimitació i determinació d'este entorn i acció cultural.

El ple també ha inssistit hui la necessitat d'assegurar que el llegat de Miguel Hernández continue sent accessible als investigadors, donat que estos fons són patrimoni cultural de tots els valencians.