Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura distingeix el recolzament humanitari i científic de la Fundació Esther Koplowitz

El Consell Valencià de Cultura distingeix el recolzament humanitari i científic de la Fundació Esther Koplowitz

València (02.03.2010).- El president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha entregat hui la medalla de la institució a la Fundació Esther Koplowitz, per la labor humanitària i científica que desenrotlla esta entitat amb la residència d'acollida de València La Nostra Casa.

El guardó va ser entregat al vicepresident de la Fundació, Andrés del Río en representació d'Esther Koplowitz i en presència de les seues filles. Esther Koplowitz, que no va poder assistir a l'acte, ha manifestat el seu profund agraïment i afecte el “mestre Grisolía” per la seua magnífica labor a l'enfront del Consell i la seua dilatada carrera científica.

Després de repassar la relació d'activitats de la Fundació, dedicada especialment a l'ajuda dels més necessitats, Santiago Grisolía ha assenyalat la gran aportació de mecenatge de l'entitat, i ha afegit que la concessió de la medalla del Consell Valencià de Cultura “té un doble valor, com és el de reconéixer i agrair els grans mèrits de la fundació i dels seus responsables, i d'altra banda el de tindre un caràcter d'exemple per a tots, començant pels empresaris i també pels responsables polítics”.

A l'acte han assistit diverses autoritats i personalitats de la vida cultural, econòmica, científica i institucional valenciana, entre elles, l'alcaldessa Rita Barberá, la presidenta del Palau de la Música de València, Mayren Beneyto, el Síndic de Greuges, José Cholbi i Rafael Queralt, Síndic de Comptes.

També han acudit el president de la Real Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, Marcelino Oreja i el president de la Fundació FCC, Rafael Montes.

La Fundació Esther Koplowitz va finançar la construcció i l'equipament de La nostra Casa-Vall de la Ballestera, entregada en 2004 a l'Ajuntament de València per a la seua gestió. La residència disposa dels més moderns tractaments i teràpies per a l'atenció a persones majors d'edat amb discapacitats físiques o intel·lectuals profundes. La seua capacitat és de 60 places per a interns i 40 en el centre de dia. La demanda de places per a este tipus de persones ha portat a la Fundació a llançar el projecte d'una segona residència, que duplicarà el nombre de beneficiaris.

Esther Koplowitz manté una gran vinculació amb València. Al novembre del 2004 va ser distingida com a filla adoptiva de la ciutat. També col·labora amb altres institucions com la Fundación Valenciana de Estudios Avanzados i la Fundación Premios Rey Jaime I.