Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (04.06.2008)-. Més de 700 dibuixos i prop de 300 treballs de creació literària (narrativa, poesia i assaig) s’han presentat al concurs de canvi climàtic, que ha organitzat el Consell Valencià de Cultura (CVC), amb la finalitat de conscienciar els jóvens dels efectes d"este problema que afecta el medi natural i les espècies que viuen en la Comunitat Valenciana.

A l"autor de cada treball seleccionat se li concedirà un premi, que consisteix en material escolar per valor de 500 euros, una medalla commemorativa i un diploma de la institució consultiva. A més, als centres docents que hagen aconseguit el nombre més gran de seleccionats en cada nivell (ESO i Batxillerat) i modalitat se"ls obsequiarà amb material escolar per valor de 1.000 euros.

El jurat, que lliurarà els premis el pròxim dimecres, 11 de juny, està presidit per Santiago Grisolía, i compost per la regidora delegada de qualitat medioambiental, energies renovables i canvi climàtic de l’Ajuntament de València, MªÀngels Ramon-Llin, el secretari de l’òrgan, Jesús Huguet, el vicepresident, Ramón de Soto, i els membres Vicente Ferrero i Vicente Muñoz Puelles.

El CVC considera que esta iniciativa ha de servir perquè la societat prenga consciència de la situació, i anima als estudiants a què, amb la seua creativitat, contribuïsquen a la preservació dels nostres boscos. Així mateix, Santiago Grisolía ha valorat la implicació dels alumnes en el concurs i ha agraït als centres docents l’especial sensibilització que han mostrat des que es va obrir la convocatòria. En eixe sentit, ha recordat la importància de l’educació dels jóvens “perquè siguen conscients de la importància de l"estalvi energètic, i de la correcta utilització de les energies disponibles, claus per a aconseguir l"equilibri entre desenvolupament econòmic, seguretat de subministrament energètic i sostenibilitat del medi ambient. Sense este equilibri sofrirem, com ja ho estem fent en l’actualitat, les conseqüències d’este fenòmen mundial, que també necessita per part de les administracions locals, nacionals i internacionals una unanimitat en estratègies medioambientals”.

L’òrgan ha mostrat la seua preocupació pel canvi climàtic en reiterades ocasions, com ho va demostrar en les jornades sobre este tema, en les que van participar experts de reconegut prestigi.

El concurs literari i d"il•lustració, dirigit a alumnes d’ESO i Batxillerat, ha estat organitzat per segon any consecutiu. En 2007, es va centrar en els incendis forestals i van participar al voltant de 1.000 escolars.