Notícies

Estàs en: Inici Notícies El Consell Valencià de Cultura sol·licita major dotació econòmica per al Museu de Ciències Naturals de València

La institució consultiva condemna l'agressió als periodistes al Puig

El Consell Valencià de Cultura sol·licita major dotació econòmica per al Museu de Ciències Naturals de València

La institució consultiva condemna l'agressió als periodistes al Puig

València (30.01.2012).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunit hui en sessió ordinària al Museu de Ciències Naturals de València, ha acordat sol•licitar a les administracions una major dotació econòmica per a esta sala, la qual cosa contribuiria a preservar la ciència i els museus, en estos moments en els quals els instruments de la formació i el coneixement estan sofrint retallades pressupostàries.

Així mateix, la institució consultiva ha suggerit una major coordinació entre els museus d'història natural de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de poder assumir tasques didàctiques i d'investigació de major envergadura i considerar la catalogació dels fons d'història natural.

El president del CVC, Santiago Grisolía, qui ha reconegut la labor de l'Ajuntament de València en el desenvolupament del museu, ha recomanat una millor senyalització d'este espai per què la col•lecció d'espècimens i altres bases de dades de la naturalesa siguen les eines indispensables per conèixer les diverses manifestacions de la ciència.

D'altra banda, el ple ha condemnat l'agressió a les periodistes al Puig i ha lamentat que no s'haja respectat la llibertat d'expressió i de premsa, precisament enguany en què se celebra el bicentenari de les Corts de Cadis, on per primera vegada es va reconèixer la llibertat de premsa.

El CVC també ha aprovat l'informe sobre l'adequació dels estudis universitaris a les demandes del mercat laboral, en el qual urgeix a les administracions públiques a realitzar un estudi rigorós de les dades reals del mercat de treball i l’empleabilitat dels titulats universitaris de la Comunitat Valenciana. Per a la institució consultiva, les universitats públiques valencianes no poden ser mers centres de formació professional, al servei exclusiu del mercat laboral i en este sentit, afirma que l'ensenyament universitari ocupa un lloc excessiu en el conjunt de l'educació postsecundària.

Este document s’ha aprovat per 11 vots a favor, 3 en contra, 3 en blanc i 2 abstencions.

Declaració canvi climàtic

L'òrgan ha donat llum verda a una declaració sobre el canvi climàtic, en la qual mostra la preocupació per la modificació del clima pel que fa a l'historial conegut, tant a escala regional com a global, i pel fenomen associat de l'escalfament global. A més argumenta que davant la possibilitat el canvi climàtic arribe a cotes difícilment reversibles, s'imposa la necessitat d'un desenvolupament sostenible que, encara tenint en compte la conjuntura econòmica actual.

El ple també ha aprovat els informes sobre els ponts del Xúquer, les xarxes viàries provincials i el jaciment arqueològic Solana dels Pilillas de Requena, en els quals demana a les administracions la preservació d’estos béns pel seu significatiu valor històric i patrimonial.

Amb la visita al museu, l'òrgan consultiu pretén continuar la ronda de reunions amb els museus de la Comunitat Valenciana per establir i mantenir les relacions entre les institucions. Prèviament a la sessió plenària, els membres han recorregut, juntament amb la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, María Irene Beneyto, i la directora del museu, Margarita Belinchón, les sales de paleontologia en les quals s'exhibix la col•lecció del naturalista Rodrigo Botet.

Al novembre de l'any passat, el ple es va reunir al Museu de Belles Arts Sant Pius V de València, on va instar a les administracions a iniciar la V fase d'ampliació.