Noticias

Estás en: Inicio Noticias Ximo Puig rep Santiago Grisolía

Ximo Puig rep Santiago Grisolía

Amb motiu del lliurament de la Memòria anual del CVC

Seu del Consell Valencià de Cultura. València, 3 de gener de 2022.- Hui al migdia, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía. El motiu, el lliurament de la Memòria d’activitats del CVC corresponent a l’exercici passat.

En la conversa posterior han tractat sobre el seguiment i els efectes de dos dels informes més importants que en este temps ha elaborat del Consell Valencià de Cultura. El primer, titulat La cultura como elemento de progreso en la Vega Baja, el va fer públic el CVC després de molts mesos d’activitat amb diversos sectors econòmics i culturals de la comarca, que just abans s’havia vist assolada per dues gotes fredes. El CVC va considerar que era el moment de tractar a fons les oportunitats que se li oferien al Baix Segura des del punt de vista cultural, per tal de diversificar més la seua economia, centrada en el turisme i el sector agrícola intensiu. El cas és que ja s’han vist alguns fruits d’este treball, entre els quals la inversió prevista en el Tren de la Sal i la compra, per part de la Generalitat, del palau del Marqués de Rafal a Oriola que serà la seu de l’oficina Vega Renhace.

Han tractat també la situació de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, el procés de vacunació i la resposta del sector sanitari. Santiago Grisolía ha volgut recordar la importància de reforçar,  ara amb més motiu,  la cultura científica entre els valencians, perquè aportaria múltiples oportunitats de progrés a la nostra societat. Ha valorat al respecte l’informe del CVC Cultura i pandèmia com un dels treballs més consistents que s’han dut a terme a la Comunitat Valenciana sobre les debilitats i les fortaleses dels nostres sectors científics i culturals.

Però, a més d’este acte protocolari de caràcter anual, Ximo Puig i Santiago Grisolía s’han felicitat afectuosament pels aniversaris respectius, que són estos dies, separats només per quaranta-huit hores.