Noticias

Estás en: Inicio Noticias Primer Ple de l’any del Consell Valencià de Cultura

Primer Ple de l’any del Consell Valencià de Cultura

31/01/2022

La sessió plenària del CVC, convocada a les 11 del matí, incloïa entre altres qüestions el debat i la possible aprovació de tres informes, dos dels quals preceptius per a declaracions de BIC.

El primer s’ha elaborat en favor de la concessió de BIC de l’Elca, la casa d’Oliva del poeta Francisco Brines, que fa faltar fa uns mesos. L’informe fa un complet estudi de la casa i del jardí, i a més també s’acosta a este espai pel valor que té com a font de la seua poesia, pel fet que l’Elca va ser un dels paisatges físics i interiors centrals de l’obra del nostre premi Cervantes. L’informe s’ha aprovat per unanimitat.

El segon informe s’ha fet en favor de la declaració de BIC, en la categoria de Zona Arqueològica, del jaciment de l’Hostalot, a Vilanova d’Alcolea. Es tracta d’un espai on està la post de l’Imperi Romà més important conservada al territori valencià, datada del final del segle I aC. En l’espai, a més, s’ha trobat un mil·liari del segle III i també un enterrament del segle V. El document s’ha aprovat per unanimitat.

El tercer informe, titulat Sobre la tutela del derecho a la intimidad de los datos personales, las nuevas tecnologías y el valor de la información personal, estudia el canvi de paradigma que signifiquen la revolució digital i els sistemes de protecció de dades, en particular les personals i més privades. Repassa els antecedents històrics dels processos digitals, la ciberseguretat, les amenaces tecnològiques, la possibilitat de sostracció de dades i la situació jurídica. Este document també s’ha aprovat per unanimitat.

El CVC celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio l’11 de febrer. Per això s’ha presentat a l’aprovació dels membres la Declaració que es llegirà en els actes que la institució ha preparat per al dia. El text ha obtingut l’aprovació unànime.