Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC reitera la necessitat de conservar les alqueries

El CVC reitera la necessitat de conservar les alqueries

València (16.07.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha recordat a les administracions la necessitat de conservar les alqueries de València i la contornada, davant del progressiu deteriorament i abandó que estan patint actualment estes edificacions, considerades per Grisolía com “el viu testimoni que ajudarà a les generacions futures a conéixer millor la història de la ciutat”.

Així mateix, el màxim representant de la institució ha destacat la importància d'informar la població sobre el gran valor cultural i històric que representen, amb l'objectiu d'evitar actes vandàlics com els ocorreguts en 2008 en l'alqueria de Rocatí, la qual gaudix de la màxima protecció en el catàleg d'immobles rurals.

El CVC ha lamentat en nombroses ocasions l'estat d'abandó d'estes construccions, especialment les que es troben en el barri de Sant Isidre, com l'alqueria dels Frares. En este sentit, Santiago Grisolía, ha recordat la realització d'un informe per part de la institució en 2003, a petició de l'associació de veïns d'esta zona, en què es conclou que el conjunt té unes connotacions de memòria històrica que cal respectar i promocionar com Bé de Rellevància Local. A més, en el document es considera que les alqueries no habitades podrien tindre un ús residencial i per a equipaments públics.

Una altra de les alqueries sobre la qual s'ha pronunciat el CVC és la del Moro, que ha recomanat la seua recuperació i la necessitat mantindre els elements interiors i exteriors més representatius.