Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC manifesta la seua preocupació pel vandalisme al canal Xúquer-Túria

El CVC manifesta la seua preocupació pel vandalisme al canal Xúquer-Túria

Santiago Grisolía demana que l'aigua siga Patrimoni de la Humanitat

València (10.07.2009).- La Comissió de Ciències del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida en sessió ordinària, ha mostrat la seua preocupació pel vandalisme que s'ha produït en el canal Xúquer-Túria i aplaudix la petició de l'Ajuntament de València d'instal•lar una canonada per a garantir l'abastiment de l'aigua.

Per al president de la institució, Santiago Grisolía, “els actes vandàlics relacionats amb els recursos hídrics mostren els problemes evidents de disponibilitat d'aigua, que cada vegada és més escassa” i, en este sentit, ha ressaltat “la urgència per part de les administracions de conservar este bé tan preat'. A més ha recordat la declaració que van realitzar diversos Premis Nobel en 2008, en la qual van sol•licitar la possibilitat que l'aigua siga considerada Patrimoni de la Humanitat.

L'òrgan consultiu va reclamar recentment un major control en la gestió de l'embassament d'Algar amb el propòsit d'aconseguir un aprofitament dels excedents d'aigua. A més, la institució va aprovar en 2007 un informe sobre el patrimoni hidràulic valencià, en el que demanava a les administracions la creació d'un Pla Estratègic del Patrimoni Hidràulic Valencià, amb la finalitat de conservar les infraestructures de reg i de distribució de l'aigua, ja que formen part de la cultura material del paisatge valencià. També cal preservar, segons l'escrit, la cultura immaterial generada a través de l'ús social de l'aigua, com és l'entramat jurídic que constituïxen les ordenances i els reglaments que possibiliten la seua utilització.