Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC reclama a les institucions un Pla de Patrimoni Hidràulic

El CVC reclama a les institucions un Pla de Patrimoni Hidràulic

Santiago Grisolía va demanar recentment una major gestió dels recursos hídrics dels embassaments de la Comunitat Valenciana, especialment de l'Algar

València (21.07.2009).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha reclamat a les institucions la creació d'un Pla Estratègic del Patrimoni Hidràulic Valencià, amb la finalitat de conservar les infraestructures de reg i de distribució de l'aigua i millorar la gestió dels embassaments de la Comunitat Valenciana, especialment de la presa d'Algar.

Per al màxim representant de la institució consultiva, que va considerar recentment l'aigua com un “ben preat”, “la insuficiència no es deu únicament al problema de l'escassetat, sinó també al seu ús inadequat de l'aigua”. Així mateix, ha recordat que les administracions “haurien d'atendre la demanda de reg dels cultius en la zona regable per esta presa i, per tant, augmentar la capacitat d'emmagatzemament”.

El CVC va aprovar en 2007 un informe sobre el patrimoni hidràulic valencià, en el que sol•licitava a les administracions la preservació de la cultura immaterial generada a través de l'ús social de l'aigua, com és l'entramat jurídic que constituïxen les ordenances i els reglaments que possibiliten la seua utilització. br>
En relació a l'abastiment de l'aigua, la Comissió de Ciències de l'òrgan consultiu va mostrar fa uns dies la seua preocupació pel vandalisme que es va produir en el canal Xúquer-Túria i va aplaudir la petició de l'Ajuntament de València d'instal•lar una canonada per a garantir l'abastiment de l'aigua.