Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (11-12-2007).- El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, s’ha mostrat contundent davant les notícies de l’últim incendi, que ha assolat bona part de la Vall de Gallinera, i ha fet una crida al sentit de la responsabilitat de les autoritats . “Desde la nostra institució, reiterem la necessitat d’un sistema judicial eficaç perquè vigile als piròmans i els castigue amb penes equiparables a les que pertocaria per actes de terrorisme”.

No obstant això, el CVC no sols mostra la seua preocupació perquè es contruisca una legislació més adequada, sinó que també aboga perquè el Govern i totes les institucions facen l’esforç inversor en educació cívica, investigació científica i tecnológica, i en dotació de recursos per a conèixer les causes dels incendis i previndre-los. En eixe sentit, Grisolia ha recordat que la prevenció ha de començar amb l’educació dels ciutadans.“Instem a les autoritats a posar a disposició dels ciutadans els recursos educatius i legislatius necessaris, perquè prenguen consciència de la importància que té, per al normal desenvolupament de la seua vida quotidiana, la pèrdua de patrimoni que provoca la tragèdia dels incendis forestals”.

Així mateix, el CVC sol•licita que se tinga en consideració la proposta d"incloure els incendis forestals provocats de manera criminal, en la llista de delictes considerats crims contra la humanitat, i que siguen entesos com un atac a la població civil.