Noticias

Estás en: Inicio Noticias El Consell Valencià de Cultura alerta de la disminució del pressupost de l'IVAM

El Consell Valencià de Cultura alerta de la disminució del pressupost de l'IVAM

(València, 13.01.2010).- La Comissió de les Arts del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida ahir en sessió ordinària, va manifestar la seua preocupació per la progressiva disminució dels pressupostos de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) i va alertar a les administracions de les conseqüències que pot tindre en un futur esta gradual pèrdua d'inversió, “com la falta de reconeixement de la institució valenciana en el panorama artístic internacional”, segons va indicar el president del CVC, Santiago Grisolía.

El màxim representant de la institució consultiva va considerar, en este sentit, que “com eminent centre d'investigació i donat el paper emergent en l'exportació d'art valencià, l'IVAM hauria de mantindre una inversió sostenible per a garantir la seua competitivitat”. .

Així mateix, la comissió va expressar el seu malestar per l'avanç de l'hora de tancament de l'espai museístic, que s'establix finalment a les 19 hores.

D'altra banda, el CVC va reiterar la seua preocupació pel retall de pressupostos en les arts escèniques i, en esta mateixa línia, va recordar les peticions que va realitzar recentment en un informe sobre la situació d'este sector, dirigides a les corporacions municipals i a les administracions autonòmiques i estatals. .

Entre les consideracions del document, el CVC recomana a les administracions l'estudi de possibles solucions davant de l'escassetat de les sales públiques valencianes i les dificultats que estan tenint algunes companyies per a obrir noves sales privades, i considera d'especial rellevància la possibilitat de crear un teixit empresarial sòlid en l'àmbit de la cultura, que potencie les iniciatives de les companyies emergents.

La Comissió dels Arts està presidida pel vicepresident del CVC, Ramón de Soto, i la componen el secretari de la institució, Jesús Huguet, Ricardo Bellveser, Vicente Muñoz Puelles, Manuel Sanchis Guarner, Carmen Morenilla, Manuel Ángel Conejero, Vicente Ferrero, Enrique García Asensio, Luis Prades i Elena Negueroles.