Noticias

Estás en: Inicio Noticias Concert Homenatge a Miguel Hernández- 26 gener, 12 hores

Concert Homenatge a Miguel Hernández- 26 gener, 12 hores

València (25.01.2010).- Amb motiu del centenari del naixement de Miguel Hernández, el Consell Valencià de Cultura (CVC) celebrarà demà dimarts, 26 de gener, a les 12 hores, un concert homenatge, en el que la solista soprano del monestir l'Escorial, Lola Montenegro, interpretarà durant una hora, aproximadament, un total de deu poemes del poeta alacantí.

A l'acte assistiran, a més del president i secretari del CVC, Santiago Grisolía i Jesús Huguet, la consellera d'Agricultura, Maritina Hernández, la directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar, la directora general de Patrimoni, Paz Olmos i la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres.

Lola Montenegro va començar els seus estudis de música a Saint Jeanne d'Arc a París i, posteriorment va estudiar piano, òrgan i clau en el Conservatori de Madrid. A més, ha completat la seua formació amb la disciplina de Cant Gregorià i en l'actualitat continua perfeccionant la seua tècnica vocal a Alemanya amb Vera Mamleew.

Concert Homenatge a Miguel Hernández
Demà dimarts, 26 de gener, a les 12 hores
Seu del Consell Valencià de Cultura (C/Museu, 3 de València)

Conferència Miguel Hernández: mite i realitat d'un poeta

D'altra banda, el biògraf del poeta, José Luis Ferris, oferirà el dimecres 27 de gener, a les 19 hores, en el Palau de Forcalló, la conferència que porta per títol “Miguel Hernández: mite i realitat d'un poeta”, en la qual intentarà desmuntar els tòpics que, per a Ferris, “van desvirtuar la imatge de Miguel Hernández al llarg de la seua vida” i relatarà les relacions que va mantindre amb els poetes de la Generació del 27.

Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca i Doctor en Literatura Espanyola per la Universitat d'Alacant, Ferris es va donar a conéixer en el món literari després de la publicació de Piélago, el seu primer llibre de poemes, que va rebre el Premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana 1986 i una Beca a la Creació Literària del Ministeri de Cultura. A més, ha realitzat l'edició crítica de l'Antologia de la poesia de Federico García Lorca i de l'Antologia poètica de Miguel Hernández. Des de 1999 és director del Departament de Publicacions i Investigació de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i es dedica a la creació literària i a la docència en la Universitat Miguel Hernández d'Elx.