Noticias

Estás en: Inicio Noticias Grisolía adverteix del deteriorament de les escultures de la biblioteca valenciana

Grisolía adverteix del deteriorament de les escultures de la biblioteca valenciana

València, (31-07-2008).– El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha fet novament un crida perquè el patrimoni valencià no seguisca deteriorant-se com està ocorrent en l'actualitat. Grisolía s'ha referit a les escultures situades en els jardins de la Biblioteca Valenciana, antiga Facultat de Medicina, les quals es troben en un “profund estat de desprotecció”, segons el màxim representant de l'entitat consultiva. Així mateix, ha recordat que l'Ajuntament “ha d'assumir la responsabilitat que té respecte a col•laborar en l'atenció i vigilància del patrimoni, perquè són moltes les agressions que patixen estes obres situades en el jardí, el qual necessita molt d'afecte per part de tots els ciutadans”.

A més, ha assenyalat que l'òrgan ha mostrat en nombroses ocasions el seu interés per participar de forma activa en la busca de solucions per a acabar amb la destrucció del nostre patrimoni, i ha demanat a les autoritats que prenguen en consideració l'informe que va elaborar el CVC sobre els espolis a Béns Culturals, en què reclama als ajuntaments la responsabilitat de desenvolupar el treball pedagògic dirigit al públic, en especial als jóvens, sobre la posada en valor del patrimoni.

En l'escrit, la institució consultiva també recomana la posada en marxa d'accions preventives per a protegir els béns culturals, com un Pla de Seguretat, que incorpore una unitat especialitzada de la Policia Autonòmica, la qual vigile el patrimoni.

El CVC ha manifestat en els últims anys la seua preocupació i indignació pels actes vandàlics que es produïxen de forma continuada en el patrimoni de la Comunitat Valenciana. Recentment va donar la veu d'alarma davant dels fets ocorreguts en el Jardí de Montfort, en el que es van destrossar diverses escultures del segle XIX.