Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC reclama a les institucions la recuperació de la muralla àrab de València

El CVC reclama a les institucions la recuperació de la muralla àrab de València

València (24.03.2009).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha reclamat hui a les institucions la conservació de les restes de la muralla àrab de València, així com la rehabilitació dels edificis que es troben en actual estat d'abandó. Per al president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, “és important que es recupere el poc que queda de la muralla, que és el més representatiu i admirable de la història de la ciutat” i hi ha assenyalat que les administracions “haurien de donar un impuls definitiu al barri del Carme, que desafortunadament està en un profund procés de deteriorament, per mitjà de la rehabilitació dels edificis i dotant-los d'un ús social i cultural”.

En este sentit, el CVC va elaborar recentment un informe sobre els edificis catalogats de la ciutat de València, en el que informava de la situació d'un total de 64 edificacions protegides, tant de titularitat privada com a pública, i proposava nous usos i formes de gestió per a la seua recuperació. (https://cvc.gva.es/archivos/306.pdf)

Per la seua banda, el president de l'Associació de Veïns del Barri del Carme, Miguel Wiergo, ha assegurat que el deteriorament del barri “no sols afecta la muralla, que seguix abandonat any rere any, sinó a les persones que viuen en la zona i veuen com la rehabilitació de les seues cases mai arriba”. Així mateix, ha indicat que amb la recuperació dels vestigis àrabs, s'aconseguiria donar treball a més d'un centenar de persones en la situació actual de plena crisi econòmica”.

Estes declaracions s'han realitzat durant la visita que ha fet el Consell Valencià de Cultura i l'Associació de Veïns del Barri del Carme a les restes de la muralla islàmica. El recorregut ha partit de l'establiment que es troba en el número cinc del carrer Roters, que actualment conserva part de la muralla recuperada. Posteriorment, les entitats han visitat un pati, des d'on es veia un dels torreons de la muralla, actualment habitat, i el jardí islàmic de l'Ab de l'Aziz. L'última parada s'ha realitzat en el celler medieval, situat prop de la Plaça de l'Arbre i el carrer de Baix.