Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (25-02-2008).- El Ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), en la sessió ordinària celebrada esta vesprada, ha decidit ajornar el debat sobre l"execució de la sentència relativa a les obres de restauració del Teatre Romà de Sagunt per a la pròxima reunió de la Comissió de Govern, que se celebrarà el 13 de març, la qual comptarà amb la presència de diversos experts en este assumpte.

El secretari de la institució consultiva, Jesús Huguet, ha recordat el contingut de l"informe de la integració i rehabilitació del Teatre Romà de Sagunt que va elaborar el CVC en 1987 i, en eixe sentit, ha afirmat “la nostra institució no pot entrar en contradicció amb este document rigurós”. Per la seua banda, Vicent Álvarez ha assegurat que “el debat s"ha produït perquè el tema sobre el Teatre de Sagunt encara no està madur i no devem precipitar-nos”.

Respecte al document sobre l"aparcament dels museus de la Comunitat Valenciana., la sessió plenària ha aprovat l"escrit a falta d"incloure dos noves esmenes. L"òrgan demana a les institucions la realització de plans d"accessibilitat per a les col•leccions museístiques, tant per als de nova creació com per als museus que se situen en edificis del centre històric, els quals requereixen transport públic. Així mateix, la institució consultiva sol·licita la necessitat d"adoptar solucions d"ús d"aparcaments públics i la possibilitat d"estudiar la dotació d"una zona d"estacionament en el propi museu.

El Consell Valencià de Cultura considera urgent la revitalització dels cascos antics amb edificis institucionals de nova creació i la rehabilitació dels ja existents, amb l"objectiu d"aplicar estratègies d"ús aparcaments similars a les utilitzades per altres col·lectius.

Este document serà traslladat al Ministeri de Cultura, la Conselleria de Cultura i Esport, els diputacions dels tres províncies, als ajuntaments i a institucions privades.

Per últim, l’òrgan consultiu ha aprovat la proposta de Distinció d’Honor a la cooperativa agrícola “Intercoop” d"Almassora, la cooperativa Valenciana “San Cristobal” de Cañada, la cooperativa Agrícola “Virgen de la Salud” d"Onil, a Mas de la Lloma C.B. de Sant Mateu i la cooperativa Oleicola “Alto Palancia” d"Altura per la seua activitat a favor de les tradicions agràries valencianes i la protecció de les oliveres.