Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC colaborará con la Universitat de València en la conmemoración del año Darwin

El CVC colaborará con la Universitat de València en la conmemoración del año Darwin

València (21-05-2008).- El Grup de Treball sobre Darwin del Consell Valencià de Cultura (CVC) s'ha reunit esta vesprada amb el vicerector d'Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Esteban Morcillo, l'historiador José María López Piñero, el doctor en Ciències Químiques en l'especialitat de Bioquímica, Juli Peretó, i el catedràtic del departament de Genètica de la Universitat de València, Fernando González, amb l'objectiu de preparar en col•laboració amb esta institució els actes commemoratius entorn de la figura de Charles Darwin.
Per al president de l'òrgan consultiu, Santiago Grisolía, és de “gran satisfacció rememorar l'Any Darwin amb la Universitat de València, ja que precisament esta institució fou pionera en la celebració del centenari del naixement del científic, quan en 1909 els alumnes de la Facultat de Medicina van organitzar unes conferències en les quals va participar Miguel d'Unamuno”.

El Grup de Treball sobre el científic britànic es va constituir el passat 23 d'abril per a commemorar els 150 anys de la presentació de la teoria de l'evolució en la Societat Linneana de Londres, amb la lectura d'un treball de Charles Darwin i un altre d'Alfred Rusell Wallace. A més, el CVC té previst celebrar en 2009 el bicentenari del naixement del científic, així com els 150 anys de El Origen de les Especies, l'obra que va suposar una revolució en el pensament huitcentista i va establir els principis de la biologia evolutiva moderna. Entre les activitats que realitzarà la institució, destaca l'agenda del 2009 dedicada íntegrament al científic, la qual tindrà per tema la teoria de l'evolució amb una text preliminar de Santiago Grisolía.

El grup de treball està format per Santiago Grisolía, el secretari de l'òrgan consultiu, Jesús Huguet, Vicente Muñoz Puelles, qui presidix el grup, Rosa María Rodríguez Magda i Manuel Sanchis Guarner.