Notícies

Estàs en: Inici Notícies Ple desembre. El CVC demana la protecció de l'antiga estació de Nazaret

Ple desembre. El CVC demana la protecció de l'antiga estació de Nazaret

València (22.12.2008).– El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat en l'últim ple de l'any, reunit hui en sessió ordinària, l'informe sobre l'antiga estació ferroviària de Natzaret, en què recomana a les institucions la declaració de Bé de Rellevància Local, així com la rehabilitació de l'edifici, que podria anar destinat a ús social o d'interés general. Este escrit, el qual ha sigut elaborat a petició de l'Associació de Veïns de Natzaret, fa referència al valor patrimonial que representa l'estació, tant per la seua tipologia i emplaçament, ja que està situada en la prolongació de l'avinguda de França, com per ser un dels testimonis de la història de la ciutat.

D'altra banda, l'òrgan consultiu ha donat llum verd al document sobre la Llei del Cine, amb l'objectiu d'instar a les administracions a adoptar les mesures necessàries de l'aplicació de la llei, que el CVC valora positivament tant en la seua vessant cultural com a industrial. En este sentit, l'entitat considera necessària per part de la Generalitat l'adequació de la legislació amb les normes estatals derivades de la Llei del Cine, i recomana a les institucions la necessitat de treballar en la creació i foment del cine valencià, tant d'autors com de temàtica valenciana.

La institució s'ha interessat per la situació del sector audiovisual valencià en diverses ocasions. En 2004 va emetre l'informe sobre els Recursos Audiovisuals, que recomanava la creació d'una Mediateca Valenciana per a reunir i custodiar tots els fons de la Comunitat Valenciana.

Informe sobre la nova relació entre sexes

El CVC ha emés un escrit, elaborat per la membre Rosa María Rodríguez Magda, en el qual realitza una sèrie de propostes a les autoritats amb el propòsit d'erradicar les desigualtats entre dones i hòmens. El foment de l'educació per a la igualtat i la igualtat d'oportunitats en l'àmbit cultural són algunes de les iniciatives que l'òrgan ha plasmat en el document, en el qual demana a les institucions que vetlen perquè en l'oferta pública cultural es garantisca la presència de dones intel•lectuals i que estiguen presents en la presa de decisions en els distints òrgans consultius, tribunals, jurats i patronats.

Es tracta d'un informe que té el seu origen en la preocupació de la institució consultiva per la dificultat d'acabar amb els comportaments, que retarden la consecució de la igualtat entre els sexes.

L'antic poblat morisc d'El Ressalany

Respecte a l'escrit d'El Ressalany, així com altres poblats moriscos de la comarca de la Ribera Alta, el CVC considera que tenen la suficient importància històrica per la identitat de la zona i recomana a les autoritats l'estudi de les restes arqueològiques, amb la finalitat d'incorporar-les al patrimoni monumental. En este document, fa referència a la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta, entitat a la qual l'òrgan recomana la realització d'un mapa i estudi dels pobles abandonats de la comarca.
També és aconsellable, segons la institució, que els municipis, interessats a promocionar i conservar el seu patrimoni, comencen les labors de recuperació i senyalització d'estos llocs.

A més, el Consell València de Cultura ha aprovat l'informe sobre els programes de música clàssica, en el qual considera necessària la seua introducció en les emissores i televisions públiques, per a potenciar el coneixement d'este tipus de música, prestant-li una especial atenció a l'auditori infantil.

Finalment, l'òrgan consultiu ha emés favorablement el document sobre els Béns Culturals Immaterials, amb el propòsit de demanar a les institucions la catalogació i inventariat dels béns immaterials, així com l'assignació del grau de protecció corresponent, en funció dels seus valors com Bé d'Interés Cultural (BIC) O Bé de Rellevància Local (BRL).