Membres

Estàs en: Inici CVC Membres Vicent Torrent Centelles
Vocal

Vicent Torrent Centelles

València, 1945

Músic de formació autodidacta, és expert en música tradicional.

Formà el grup musical Equip València-folk que actuà al País Valencià de 1968 a 1972. Durant aquests anys, va liderar el grup introduint al País Valencià el moviment folk internacional cantat en la nostra llengua. En 1975 forma part de l’equip creador del grup musical AL TALL, dins el qual continuà fins la seua dissolució l’any 2013. Dins Al Tall va aportar la selecció i adaptació dels temes tradicionals i gran part de les noves composicions quant a la música i el text dels vint discs editats pel grup. En 1992 publica amb el seu nom el disc titulat Rosa perduda amb cançons de la seua autoria.

En 1988 escriu el llibre La música popular, editat l’any 1989 per l’Institut Valencià d’Estudis i Investigacions (IVEI), reeditat en
2019. Actualment edita un disc titulat Racons i cançons amb temes de la seua composició.

Va crear en 1984 i va dirigir fins la seua jubilació en 2009 des de la Conselleria de Cultura la campanya escolar de recopilació de música tradicional valenciana TALLERS DE MÚSICA POPULAR, així com la col·lecció discogràfica FONOTECA DE MATERIALS que compta actualment amb 32 discos de llarga durada publicats, i un extens arxiu no publicat contenint milers de documents sonors de música tradicional valenciana interpretats per la població autòctona.