Noticias

Estás en: Inicio Noticias Últim Ple de primavera del CVC

Últim Ple de primavera del CVC

27/05/2024

Els membres de la institució assessora de la Generalitat en matèria cultural s’han reunit hui al migdia en la sessió plenària que correspon al mes de maig.

Entre els diversos assumptes plantejats en l’ordre del dia hi havia dues presentacions: la Memòria de la institució de l’any 2023 i la nova web institucional.

La Memòria reuneix de manera exhaustiva tot el treball públic del CVC: informació de les reunions, visites, informes i documents de tota classe, en un afany de presentar al debat ciutadà les preocupacions actuals de la institució i uns plantejaments de futur dels assumptes culturals en un sentit ampli. En les primeres pàgines, a manera de resum, hi ha la presentació d’estes qüestions, les línies d’interés i una sèrie d’observacions i recomanacions de caràcter transversal a través de les quals ens podem fer una idea prou clara, i breu, de l’estat de la cultura i la ciència en la nostra societat.

Igualment, s’ha presentat al Ple la nova web del CVC, on precisament es poden trobar esta memòria i totes les anteriors. Amb molta més informació gràfica i més presència de notícies de la labor diària. El CVC ofereix així precisament la possibilitat d’una lectura atenta i còmoda de la Memòria del 2023 i, per descomptat, de tota la documentació d’interés públic de la institució.

El Ple ha aprovat per unanimitat una addenda a l’Informe al volant del Turisme Cultural a la Marina Alta, en referència a la situació de sequera que viu esta comarca i altres del territori valencià.

S’ha tractat també, i aprovat per majoria, una Información sobre la supresión por parte de la Consellería de Educación del programa de inclusión de mujeres en los contenidos didácticos, projecte Women’s Legacy. El debat ha sigut llarg, amb plantejaments distants uns dels altres. Al final, el text aprovat sol·licita a la conselleria una reconsideració de la decisió presa.