Antics Membres

Estás en: Inicio CVC Antiguos miembros Glòria Marcos i Martí
Antiguo miembro

Glòria Marcos i Martí

Valencia 8 de abril de 1950.

Miembro del CVC desde julio de 2011 hasta julio de 2018.

Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de València. Professora de Geografia i Història en diversos Institituts d’Ensenyament Secundari i Centre d’EPA. Va ser una de les impulsores de les Escoles d’Estiu del País Valencià. És coneguda la seua activitat relacionada amb l’ensenyament, tant en el camp sindical i reivindicatiu, com des del seu compromís amb la defensa de l’escola pública, coeducativa, de qualitat i en valencià. Autora de diversos materials didàctics i d’estudis sobre les dones i la Formació Professional, ha intervingut en múltiples seminaris, congressos, jornades i debats organitzats per institucions, fundacions, ajuntaments, universitats… sobre participació, ensenyament en valencià, multiculturalitat i qüestions relacionades amb el gènere.

Va pertànyer al Consell d’Administracio de RTVV des de 1999 fins a 2017. Diputada en les Corts Valencianes durant la III i la IV Legislatures i de 2007 a 2009.

En juny de 2000 va rebre el Premi de l’Ajuntament de Dénia “a tota una vida en defensa del dret a l’educació de les persones adultes”. En desembre de 1997 va rebre el Premi Vila d’Ondara per la seua defensa del valencià.