Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC rep al director de l'Albufera per a tractar la recuperació de l'entorn

El CVC rep al director de l'Albufera per a tractar la recuperació de l'entorn

València (08.01.2009).- Els membres de la Comissió de Llegat Històric i Artístic del Consell Valencià de Cultura (CVC) es van reunir ahir en la seu de la institució consultiva amb el director del parc natural de l'Albufera, José Segarra, per a intercanviar opinions sobre el diagnòstic i caracterització del patrimoni cultural de l'entorn.

Durant l’econtre, el president de l'òrgan, Santiago Grisolía, va assenyalar que el Consell Valencià de Cultura “sempre ha mostrat la seua sensibilitat amb este paisatge de notable envergadura cultural i patrimonial, el qual ha de protegir-se, conservar-se i recuperar-se com s'està fent en els últims anys”.

Per la seua banda, Segarra va fer un repàs a l'evolució del parc i la seua relació amb l'home, així com una aproximació al llegat cultural present en este espai des de diverses perspectives com el patrimoni arquitectònic, hidràulic i arqueològic. Respecte a l'evolució, va indicar les causes de la progressiva degradació que ha patit l'entorn des dels anys 70 i va assenyalar que després de la declaració del parc natural de l'Albufera en 1986, es van iniciar diverses actuacions dirigides a previndre l'arribada d'aigües residuals sense depurar i millorar la qualitat de les aigües.

En este sentit, Segarra va informar sobre diverses actuacions de recuperació dels hàbitats i ecosistemes naturals que s’han dut a terme, com el Racó de l'Olla, el complex dunar del litoral i la millora dels ullals, que han permés una recuperació dels valors naturals del parc.
Quant a la conservació del patrimoni cultural de l'entorn, tant de l'arquitectura tradicional com dels usos socials i culturals, Grisolía va destacar la necessitat de conservar-los i que formen part del llegat històric de l'Albufera, donat que representen un “significatiu” valor patrimonial.
La Comissió de LLegat Històric i Artístic està formada pel presidente del CVC, Santiago Grisolía, el secretari Jesús Huguet, el vicepresident, Ramón de Soto, així com els membres Manuel Sanchis Guarner, Ricardo Bellveser, Carmen Morenilla, Vicente Muñoz Puelles, Vicent Álvarez, José Morera, Isabel Morant i Juan Antonio Montesinos.