Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC pide vigilancia en las alquerias de Sant Isidre

El CVC pide vigilancia en las alquerias de Sant Isidre

(08.05.08).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha manifestat la seua preocupació per l'incendi que va patir ahir l'alqueria de Rocatí, la qual gaudix de la màxima protecció en el catàleg d'immobles rurals, i ha lamentat l'estat d'abandó en què es troba la resta de construccions del Barri de Sant Isidre, com ara l'alqueria dels Frares.

En eixe sentit, el president de l'òrgan, Santiago Grisolía, ha recordat que la institució va elaborar en 2003 un informe, a petició de l'associació de veïns del barri de Sant Isidre, en què es conclou que el conjunt té unes connotacions de memòria històrica que cal respectar i promocionar com Bé de Rellevància Local. A més, en el document es considera que les alqueries no habitades podrien tindre un ús residencial i per a equipaments públics.
Així mateix, el CVC va emetre en 2005 un escrit sobre els espolis dels béns culturals, en el qual considera “urgent” la necessitat de crear una unitat especialitzada de la Policia Autonòmica per a la vigilància i el control de la seguretat dels béns patrimonials.

En opinió de Grisolía, “les institucions tenen la responsabilitat de cuidar i vigilar estes alqueries, a més d'accentuar el treball pedagògic dirigit als jóvens i als adolescents sobre l'important valor d’este patrimoni que, al cap i a la fi, és la nostra història”, i ha afegit “el menyspreu pel patrimoni està vinculat a l'incivisme i a la proliferació d'actes que contribuïxen al deteriorament de la convivència entre els ciutadans”.