Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC pide el agravimento de la penas para los autores de incendios forestales

El CVC pide el agravimento de la penas para los autores de incendios forestales

València (25.03.2008).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat en la sessió plenària celebrada esta vesprada diversos informes, entre els que destaca el document sobre el tractament penal dels incendis forestals. En l'escrit, que s'inclourà com un annex de l'Estudi sobre les mesures per a evitar o minimitzar els incendis forestals, el qual va realitzar la institució consultiva en 2004, considera necessària la revisió i actualització de les penes i recomana el seu agreujament, ja que estes conductes delictives posen en perill la vida i la integritat de les persones.
En este sentit, el CVC demana a les institucions i als tribunals de justícia mesures i actuacions perquè es castigue els autors, directes o indirectes d'incendis, amb el màxim rigor.

D'altra banda, l'òrgan ha aprovat l'informe en què proposa a l'Ajuntament de València que estudie la possibilitat de reconéixer la denominació del “Rei Jaume I” en el catàleg dels carrers de la ciutat, entre les quals la institució consultiva suggerix la Plaça de l'Ajuntament de València, donada la transcendència d'este personatge històric, del que se celebra enguany el 800 aniversari del seu naixement.

Així mateix, el CVC ha oferit la seua col•laboració al Consistori, a les autoritats autonòmiques i municipals i altres institucions i entitats.
La proposta serà traslladada a l'Ajuntament de València, a la Conselleria de Cultura i Esport, la FVMP i les institucions o associacions que la sol•liciten.

Informe sobre els animals d'experimentació
El Consell Valencià de Cultura ha aprovat el document sobre els animals d'experimentació, en el que recomana a la Generalitat que legisle en matèria de respecte d'animals utilitzats per a la investigació científica. La institució consultiva creu convenient que esta legislació incloga la creació de Comités de Bioètica de l'Experimentació, formats per persones independents, i aconsella evitar la utilització i el sacrifici dels animals per part dels especialistes que practiquen la microcirurgia.
L'òrgan va emetre al novembre del 2007 el Primer Informe sobre el Maltractament Animal de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de conscienciar la població i aconseguir que els ciutadans donen la màxima protecció i benestar als animals.

Informe sobre el Porrat de Potries

Per últim, el CVC ha donat llum verda a l’informe sobre la possible declaració com Bé d'Interés Cultural Inmaterial del Porrat de Sant Blai de Potries. El document, que s’ha elaborat a proposta de l’ajuntament d’este municipi, mostra el valor d’esta tradició i d'altres mostres patrimonials de la població. En este sentit, la institució consultiva considera que la Mancomunitat de Municipis de la Safor hauria de realitzar un programa de consolidació i difusió d'estes festes populars.