Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC lamenta la destrucció del Teatre Princesa

El CVC lamenta la destrucció del Teatre Princesa

València (02.03.2009).- La Comissió de Promoció Cultural del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida hui en sessió ordinària, ha expressat la seua preocupació per l'estat de ruïna en què ha quedat el Teatre Princesa, com a conseqüència de l'incendi declarat en la matinada del divendres. El president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, ha lamentat que no s'haja pogut evitar este “tràgic” final i assegura que “amb la pèrdua del teatre, s'han destruït molts anys d'història de la cultura valenciana i per tant, del reconeixement social del teatre de la nostra ciutat, que lamentablement quedarà en la memòria dels ciutadans com un llegat oblidat”.

El màxim dirigent de l'òrgan ha ressaltat la delicada situació d'abandó en què es trobava este edifici de gran envergadura patrimonial, així com la d'altres edificacions situades en el centre de la ciutat que representen un significatiu llegat històric- cultural. En este sentit, ha subratllat la necessitat per part de les institucions de protegir i recuperar estos edificis, a fi d'evitar que es produïsca una altra irreparable pèrdua com la del Teatre Princesa.
El Consell Valencià de Cultura va aprovar recentment un informe sobre els edificis catalogats de la ciutat de València, en el qual informava de la situació d'un total de 64 edificacions protegides, tant de titularitat privada com a pública, i proposava nous usos i formes de gestió per a la seua recuperació. (https://cvc.gva.es/archivos/306.pdf)

Futur de Carme Teatre

D'altra banda, la Comissió de Promoció Cultural ha manifestat la seua inquietud pel futur de Carme Teatre, el qual està afectat pel Pla Riva d'intervenció del barri del Carme, i ha reclamat a les institucions la possibilitat de reallotjar la sala teatral amb el propòsit que no es perda la seua funció. Respecte a la situació de Carme Teatre, Grisolía ha assegurat que “la tendència actual hauria de ser mantindre viva i vigent la nostra cultura i ha afegit que la permanència del teatre és la principal constant perquè açò ocórrega”.

La Comissió de Promoció Cultural està presidida per Santiago Grisolía, el secretari del CVC, Jesús Huguet, així com els membres Manuel Sanchis Guarner, Carmen Morenilla, José Morera, Luis Prades, Isabel Morant, Manuel Ángel Conejero, Isabel Rius i Rosa María Rodríguez Magda.