Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC estudia el interés de los caminos tradicionales

El CVC estudia el interés de los caminos tradicionales

València (18.04.2007).- En una reunió amb el president i el secretari del CVC el Centre Excursionista de València ha sol·licitat a la institució consultiva que informe sobre la conveniència de declarar Bé d’Interés Cultural (BIC) tres camins de muntanya: del Portell de l’Infern entre Fredes i el pantà d’Ulldecona a la Tinença de Benifassà, de la Cortada o de Cavanilles a la Mola de Cortes de Pallás (la Vall d’Aiora-Cofrents) i el de les Jovades a la Vall de Laguar (La Marina Alta).

La petició te com a finalitat aconseguir la protecció legal dels citats camins de muntanya, que “pateixen degradació i també l’oblit de les administracions competents” com indica l’escrit del Centre Excursionista.

Cada dia són més nombroses les associacions culturals defensores del patrimoni que consulten al Consell Valencià de Cultura les seues iniciatives. En este cas, el Centre Excursionista està promovent, junt a diverses entitats valencianes, una campanya en defensa dels camins històrics , i demana el supot de l’òrgan consultiu-assesor per a protegir una part de l’antiga xarxa viària, de gran valor cultural, ambiental i social.

El president del CVC ha rebut amb interés la petició i ha promés traslladar-la a la comissió de Govern per al seu estudi.