Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC es pronuncia sobre el transvasament Tajo-Segura

El CVC es pronuncia sobre el transvasament Tajo-Segura

24/05/2021

Palau de Forcalló. València, 24 de maig.- Entre els assumptes a debat en el Ple de hui del Consell Valencià de Cultura n’hi havia tres d’importants: dos informes i una declaració.

El primer dels informes era sobre l’accessibilitat als museus. El CVC ja havia tractat parcialment la qüestió en el 2008 amb un informe sobre l’aparcament accessible, però es va considerar que el concepte havia evolucionat en els últims anys i ara ja no era tant un aspecte associat als serveis socials, sinó un pressupost essencial per a l’exercici dels drets fonamentals. El document repassa la legislació en vigor, els requisits per aconseguir l’accessibilitat plena i la situació concreta dels museus valencians. En l’apartat final es recomana a les Corts Valencianes l’impuls definitiu a la nova llei, ara en procés de redacció, d’accessibilitat universal i inclusiva, i que s’establisquen estàndards reals de qualitat en l’accessibilitat de continguts. Este document s’ha aprovat per unanimitat, i diversos membres del Ple han remarcat el seu caràcter singular.

https://cvc.gva.es/wp-content/uploads/685.pdf

El segon informe, també aprovat per unanimitat i dedicat a la cultura esportiva, ressalta la importància de la pràctica de l’esport per al benestar i la salut i, a més de desenvolupar el concepte de motricitat, fa un estudi de les dades de la pràctica esportiva a la Comunitat Valenciana. En l’apartat de recomanacions es pronuncia a favor del reconeixement legislatiu de l’esport com activitat essencial, i celebra la creixent incorporació de la dona a l’activitat física i a l’esport.

En el Ple també s’ha debatut una Declaració del Consell Valencià de Cultura sobre el manteniment del transvasament Tajo-Segura. En el document es considera que el transvasament és un element clau de la cultura de l’aigua i que està en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, adoptats per tots els estats membres l’any 2015. Fa també una defensa del transvasament perquè “contribueix decisivament a l’equilibri social, econòmic i ambiental de tots els ciutadans”, i perquè “activa amb els seus beneficis les lògiques compensacions entre comunitats”, a més de recordar que genera 110.000 llocs de treball directes.

Els membres del Ple l’han aprovada també de manera unànime.

https://cvc.gva.es/wp-content/uploads/686-1.pdf

Tots estos documents es podran consultar en la web de la institució, https://cvc.gva.es/ , en les pròximes hores.