Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC es congratula per la declaració del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni de la Humanitat

El CVC es congratula per la declaració del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni de la Humanitat

El CVC considera que la declaració hauria d'impulsar la protecció de l'horta

València (01.10.2009).- La Comissió de Ciències del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida hui en sessió ordinària, s'ha congratulat per la declaració del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i ha recordat que “des de la institució consultiva sempre s'ha recolzat la candidatura per a situar l'agricultura i cultura valencianes en el més alt del patrimoni internacional”.

El president del CVC, Santiago Grisolía, ha destacat “el mèrit de la institució mil•lenària per haver aconseguit estar en l'avantguarda mundial”. Així mateix, ha afirmat que “la declaració hauria d'impulsar la protecció de les séquies que componen el Tribunal per a garantir la continuïtat de l'horta”.

El CVC va aprovar en 2008 un document (http://cvc.Gva.es/documents/lst_documents.Aspe?claus=azud%20), en què sol•licitava a la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià la protecció de les assuts de les séquies del Tribunal de les Aigües de València, mitjantçant una nova incoació de l'expedient de declaració de Bé d'Interés Cultural (BIC), en la categoria de Conjunt Històric, donat que constituïxen unes de les manifestacions culturals més representatives de la cultura i les formes de vida tradicionals dels valencians.

En relació a la conservació de l'horta, la institució va emetre en 2000 un informe, en què considerava que la continuïtat d’este espai exigix un pacte social que possibilite la planificació global i un organisme supramunicipal que el preserve.

La Comissió de Ciències del CVC està presidida pel Ramón Lapiedra i la componen Santiago Grisolía, el secretari de l'òrgan, Jesús Huguet, Rosa María Rodríguez Magda, Ricardo Bellveser, Vicent Álvarez, Vicente Muñoz Puelles i Isabel Ríos.