Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

Ja fa molts anys que el Consell Valencià de Cultura va assumir la celebració internacional del 8 de març, el Dia de les Dones, i la reivindicació que conté, a través de declaracions i d’actes públics. Però, el que és més important, per mitjà de treballs sobre la situació de la dona en els diversos àmbits laborals, en l’educació, en la família, en la cultura i en la projecció social.

Com a mostra recordem els últims informes emesos pel CVC sobre el problema: En 2015, el de la Percepció cultural de la dona i el de la Violència de gènere. En 2017, Dona i ciència. En 2019, Dona i tecnologia. En 2020, sobre l’Observatori de gènere en la cultura i el d’Estereotips de gènere en la primera infància.

Els de l’any passat, Dones investigadores científiques i Dones i esport, van estar recolzats per taules redones emeses per streaming, disponibles en el canal de YouTube del CVC. Per descomptat, tots els informes estan en la web de la institució.

Enguany, el Consell Valencià de Cultura, com ja va fer l’any passat, torna a reconéixer huit dones referència en els seus àmbits laborals i exemple de treball continu i excel·lent: M. Ángeles Arazo, periodista i crítica d’art, Pilar Almeria, actriu i productora, Pilar Dolz, gravadora i galerista, Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència de gènere, Eva Dénia, cantant i compositora, Dolors Corella, metge investigadora, Débora Domingo, arquitecta i professora de la UPV, i Sol Picó, ballarina i coreògrafa.

El Consell Valencià de Cultura mantindrà este reconeixement de huit dones pel 8 de març en els anys successius, amb la intenció que es convertisca, més enllà de la celebració puntual, en una reivindicació contínua del treball per la igualtat efectiva de les dones i els hòmens.