Política de cookies
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR

València (29.09.2008).– El president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, ha entregat la medalla de plata a la família de Jesús Martínez Guerricabeitia, per la contribució de l"empresari en la difusió del patrimoni artístic valencià. Per a Grisolía, Guerricabeitia “és un exemple de com gestionar un fons artístic, de com mantindre-ho viu i productiu, gràcies a les seues exposicions i una bienal a la qual augurem una llarga vida”.
Per la seua banda, el rector de la Universitat de València, Francisco Tomás, ha afirmat que l’empresaari ha fet que l"art contemporani compromés puga ser conegut per les noves generacions”.

Jesús Martínez Guerricabeitia ha adquirit al llarg de la seua trajectòria professional una important col•lecció d"obres d"art contemporani. En la dècada dels 80, va crear la Biennal d"Art, que porta el seu nom i posteriorment, va donar origen al patronat per iniciativa de la Fundació General de la Universitat de València. Entre els assistents, ha destacat la presència de la directora general de Patrimoni, Paz Olmos i el director del Muvim, Román de la Calle.

Per altra banda, la institució consultiva ha aprovat en la sessió plenària corresponent al mes de setembre l"informe sobre les naus projectades per l"arquitecte Demetrio Ribes, tant les que estan situades en la contornada de l"Estació del Nord de València, com les de l"antiga estació de ferrocarril del Grau. En l"escrit, l"òrgan recomana la col•laboració de les administracions en la recuperació i posterior ús social dels immobles. Així mateix, valora positivament el possible projecte del Museu del Transport i del Territori.

Informe sobre la situació del rock valencià

El CVC ha aprovat el document sobre la situació dels grups i intèrprets de la música rock valenciana, en el que sol•licita a les administracions l"ajuda necessària en l"adquisició d"instruments, així com en la promoció dels grups valencians. A més, l"òrgan considera que la futura Torre de la Música hauria de ser una plataforma de divulgació de la música rock i jazz, i incidix en el valor formatiu del coneixement i l"execució musical. Este informe s"enviarà a la Conselleria d"Educació i a la de Cultura i Esport, així com a l"IVAJ, a les diputacions i a la FVMP.

Antiga Fàbrica de Tabacs d"Alacant

La institució ha emés l"informe favorable perquè es declare Bé de Rellevància Local (BRL) l"antiga fàbrica de Tabacs d"Alacant pel seu paper significatiu en la vida de la ciutat d"Alacant.

L"edifici es va construir en el segle XVIII per a ubicar la Casa de la Misericòrdia, que va complir una significativa funció sanitària i de beneficència. Després de la desamortització, va quedar abandonat fins que en 1801 va ser cedit a l"Estat i posteriorment, es va destinar a fàbrica de tabacs.

El CVC insta a l"Ajuntament d"Alacant, que actualment és propietari de l"edifici, a prendre les mesures urgents per a evitar el seu deteriorament. A més, aconsella la realització d"un projecte de restauració del conjunt, amb l"objectiu que l"edifici puga continuar exercint el paper que des del punt de vista sociològic ha tingut des del segle XVIII.

Panells ceràmics valencians
L"òrgan ha aprovat el text sobre els panells ceràmics, que constituïxen una rellevant mostra cultural de la tradició valenciana. En este sentit, recorda a les institucions municipals i autonòmiques la seua protecció, així com la realització d"un catàleg complet dels panells de tot el territori valencià.