Noticias

Estás en: Inicio Noticias El CVC alerta del vandalisme en els espais públics del barri del Carme

El CVC alerta del vandalisme en els espais públics del barri del Carme

València (05.12.2009).- La Comissió de Llegat Històric i Artístic del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunida ahir en sessió ordinària, va reiterar la seua preocupació pels actes vandàlics que es produïxen actualment en els espais públics del centre de la ciutat, especialment els que es troben en el barri del Carme. Després d'una visita a la plaça de Santa Creu, els membres alertaren a les administracions del deteriorament de les escultures d'esta zona com a conseqüència del robatori de grans peces de bronze.

En este sentit, el president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, va recordar la “necessitat de recuperar el barri del Carme mitjançant una major inversió tant econòmica, per a evitar la seua contínua degradació, com per una accentuació del treball pedagògic dirigit al públic, en especial als jóvens, sobre la posada en valor del patrimoni”.

El CVC va emetre en 2005 un informe sobre els espolis a béns culturals (https://cvc.gva.es/archivos/197.pdf), en què destacava la falta de vigilància en la majoria dels immobles amb valor patrimonial i considerava d'urgent aplicació una major responsabilitat per part de les administracions en la recuperació del patrimoni.

La Comissió de Llegat està formada per Santiago Grisolía; el secretari del CVC, Jesús Huguet; el vicepresident, Ramón de Soto; i els membres Juan Antonio Montesinos, José Morera, Ricardo Bellveser, Carmen Morenilla, Vicent Álvarez, Manuel Sanchis Guarner i Vicente Ferrero.