Noticias

Estás en: Inicio Noticias El Consell Valencià de Cultura ret homenatge a López Piñero amb el seu llibre pòstum sobre botànica valenciana

Els membres de la institució consultiva també celebraran el dilluns el ple

El Consell Valencià de Cultura ret homenatge a López Piñero amb el seu llibre pòstum sobre botànica valenciana

Els membres de la institució consultiva també celebraran el dilluns el ple

València (24-09-2010).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) celebrarà el proper dilluns, 27 de setembre, a les 18 hores, la presentació del llibre pòstum del catedràtic d'Història de la Medicina de la Universitat de València, recentment mort, José María López Piñero, que va ser membre de la institució consultiva entre 1985 i 1992.

L'obra, que porta per títol La escuela botànica valenciana del Renacimiento: Pedro Jaime Esteve, Juan Plaza i Jaime Honorato Pomar, i ha estat editada pel CVC en la Sèrie Maior, realitza un repàs històric a la botànica valenciana des del punt de vista dels tres metges valencians citats. Així mateix, està centrada en l'humanisme mèdic renaixentista i en el desenvolupament de la Facultat de Medicina de València durant eixa época.

L'acte estarà presidit per Santiago Grisolía, la vídua de López Piñero, Maria Luz Terrada, així com pel secretari del CVC, Jesús Huguet i Manuel Sanchis Guarner.

Ple a les 16 hores

Per una altra banda, el CVC celebrarà la sessió ordinària del ple, en la qual els membres tenen previst aprovar l'informe sobre el castell de El Puig amb l’objectiu de valorar el estat “d’abandó”, en què es troba este espai, decisió que va aprovar la comissió de Govern de la institució consultiva el divendres passat.