Noticias

Estás en: Inicio Noticias El Consell Valencià de Cultura reclama que la futura llei de RTVV garantisca la credibilitat i l'objectivitat informativa

El Consell Valencià de Cultura reclama que la futura llei de RTVV garantisca la credibilitat i l'objectivitat informativa

València (02.04.2012).- El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), reunit el divendres passat, en sessió extraordinària, va donar llum verda a un informe sobre l'avantprojecte de Llei de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que va aprovar la Generalitat al desembre de l'any passat.

En el document, elaborat a petició de la Conselleria de Presidència de la Generalitat, la institució consultiva remarca la importància de la llei per garantir un servei públic que aune credibilitat, objectivitat i pluralitat informativa. La institució consultiva argumenta que el servei públic no ha de lluitar solament per l'audiència, sinó que hauria d'intentar ser exemplar en la protecció de la infància, la programació infantil i educativa, a més de fomentar la ciència i el progrés cultural i de normalització lingüística.

Respecte a la política del personal, l'escrit suggereix que en el preàmbul de la llei es faça referència als drets i obligacions dels professionals de les arts i les ciències de la televisió, així com dels periodistes, dins d'un marc de pluralitat i llibertat informativa. Així mateix, recomana que la llei definisca les necessitats de personal que estructuralment tindrà el grup, els objectius del qual haurien de ser la formació contínua dels professionals i la producció pròpia de la seua programació, tractant de realitzar la majoria dels programes difosos als canals generalistes.

Un altre dels apartats de l'avantprojecte en el qual incideix el CVC és el foment del valencià. En este sentit, proposa que s'amplie l'emissió en valencià a tota la programació dels canals del grup, amb el propòsit de protegir i difondre-ho com a llengua pròpia.

D'altra banda, el CVC sol•licita la protecció i el foment de l'arxiu de RTVV, el qual hauria de seguir estant en mans d'una gestió pública amb l'objectiu de garantir als ciutadans l'accés als seus continguts.

En esta mateixa línia, planteja a la Generalitat la necessitat de declarar-lo Bé d'Interès Cultural, o una figura similar de la llei de patrimoni, per assegurar la seua permanència. També recomanen que la llei introduïsca l'obligació de compartir amb l'arxiu de la Filmoteca Valenciana polítiques de foment de la cultura cinematogràfica i acords de cessió de materials, que permeten unir sinergies per a la consecució dels objectius de servei públic d'ambdós.