Noticias

Estás en: Inicio Noticias EL CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA PRESENTA DOS NOVES PUBLICACIONS

EL CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA PRESENTA DOS NOVES PUBLICACIONS

Una biografia de Mauro Guillén, director mèdic de Fontilles, i una antologia de textos del bisbe il·lustrat Josep Climent.
Consell Valencià de Cultura. València, 4 d’abril 2014. “L’activitat editorial del Consell Valencià de Cultura no és un luxe prescindible, perquè és un dels canals d’expressió de la institució i perquè només l’Administració pública pot –i deu—fer-se càrrec d’editar certs llibres imprescindibles però de poc probable èxit comercial”. Amb estes paraules obria avui el professor Santiago Grisolía, president del Consell Valencià de Cultura, la presentació de dos noves publicacions de la institució: Mauro Guillén Comín. Dermatólogo y leprólogo. Director médico de Fontilles, de Juan Bautista Codina Bas, i Josep Climent i Avinent. Antologia de textos, amb un estudi introductori de Marc Adell i Francesc Tort.
El dermatòleg Mauro Guillén (València 1876 – 1932) va estar vinculat des de l’origen al Sanatori de Fontilles, com a director mèdic, i és un dels grans noms de la història valenciana de la medicina. Quant al bisbe Climent (Castelló de la Plana 1706 – 1781), va ser, en paraules de Mayans i Sicar, “el millor dels il·lustrats valencians”, vinculat al jansenisme, europeista i erudit.
L’acte ha comptat amb la participació de Jesús Huguet, secretari del Consell Valencià de Cultura, sobre l’activitat editorial de la institució –“amb un catàleg de publicacions de més de tres-cents títols”–, i dels autors Juan Bautista Codina i Marc Adell presentant els llibres respectius.