Noticias

Estás en: Inicio Noticias El Consell Valencià de Cultura guardona als autors de l'Estatut d'Autonomia per contribuir a la consolidació del model d'autogovern

El Consell Valencià de Cultura guardona als autors de l'Estatut d'Autonomia per contribuir a la consolidació del model d'autogovern

València (12.04.12).- El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lliurat hui, amb motiu del trigèsim aniversari de l'Estatut d’Autonomia, la medalla de la institució als ponents de la llei: Joan Lerma, José Ramón Pin, Luis Berenguer, Felipe Guardiola i Antonio Palomares, qui en el seu nom ha recollit el guardó Rosalía Sender.

Esta distinció és un reconeixement a la labor que van exercir els autors de l'Estatut en la consolidació del model d'autogovern. que va aconseguir una major identificació del govern amb la societat, segons ha indicat el president del CVC, Santiago Grisolía.

Així mateix, ha destacat que des que es va aprovar la norma, les institucions han representat una modernització necessària de les estructures administratives i un important desenvolupament democràtic.

També ha recordat que entre 1993 i 1996, el CVC va publicar l‘Estudi sobre l'Estatut valencià, el qual conté assajos referents a la història i a les característiques de l'autonomia valenciana, entre elles els estatuts relatius a les llengües de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, el conseller de Governació, Serafín Castellano, ha assegurat que la Generalitat creu fermament en l'Estat de les autonomies, perquè ha estat una estructura que ha donat una de les etapes de major progrés, benestar i creixement a Espanya, i ha afegit que millorar el model no significa canviar-ho, sinó perfeccionar-ho.

Castellano ha assegurat que precisament esta celebració ha de servir per mirar cap al futur i analitzar com es pot millorar aquest model per evitar duplicitats entre administracions, racionalitzant i simplificant la gestió per evitar despeses innecessàries.

L'expresident de la Generalitat, Joan Lerma, ha ressaltat que l'aprovació de l'Estatut va consolidar el model de convivència pacífica i democràtica i actualment seguix demostrant el bon funcionament de l'Estat de les autonomies.

A l'acte també ha assistit el president dels Corts, Juan Cotino, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, així com el secretari del CVC, Jesús Huguet, i diversos membres de la institució consultiva.

El lliurament de les medalles de la institució consultiva s'emmarca dins del programa d'activitats promogut per la Generalitat al llarg de 2012, en commemoració dels trenta anys de l'Estatut.