Activitats

Estàs en: Inici ActivitatsJornades 4 Diàlegs contra els discursos d’odi

4 Diàlegs contra els discursos d’odi

18/06/2024 – 10.00

El 18 de juny és el Dia Internacional per a contrarestar el discurs d’odi. El va crear l’ONU a l’estiu del 2021. La intenció era la de promoure el diàleg, la tolerància cultural, la religiosa, i condemnar l’atac als drets de les minories que es duen a terme a través dels que s’anomenen “discursos d’odi”.

Aquesta és una qüestió que cada dia desperta més interés en tots els àmbits socials perquè reflecteix la crisi ideològica i econòmica, la inseguretat cultural i social.

En aquest context i amb aquest motiu, el Consell Valencià de Cultura durà a terme una jornada el 18 de juny amb quatre Diàlegs que abordaran l’assumpte des de quatre àmbits. Tots quatre amb la cultura com a motor d’acció i amb el mateix format: dos convidats moderats per un membre del CVC.

  • 10 del matí: La gestió cultural com a estratègia, amb José Ayelo, gestor cultural, president de Gestió Cultural, Associació Valenciana de Professionals de la Cultura, i María José Martínez de Pisón, directora de l’Àrea d’Acció Cultural de la UPV i artista multimèdia. El moderador serà Xavier Aliaga, periodista i escriptor.
  • 12 hores: La creació de ficció com a mitjà, amb Patrícia Pardo, creadora escènica i guionista, i Adeline Flaun, actriu, dramaturga i directora escènica, membre fundadora de Tinta Negra. El moderarà Núria Vizcarro, dramaturga i actriu.
  • 16 hores: el tercer Diàleg: L’educació i la mediació com a via, amb Vicent Ballester, professor de Filosofia, membre de l’Equip de Mediació a l’IES Isabel de Villena (València), i Clara Boj, artista, investigadora cultural i docent en la UPV. Moderat per Dolors Pedrós, editora i presidenta del CVC.
  • 18 hores: El llenguatge com a eina. Amb Susana Gisbert, fiscal de delictes d’odi, violència de gènere i memòria democràtica i Andrés Gascón, investigador de l’Institut de Drets Humans de la UV. El moderarà Amparo Carbonell, catedràtica d’escultura de la UPV.

Abans de dinar, a les 13.30, Maribel Peris, membre del CVC, llicenciada en Pedagogia Terapèutica i activista de Memòria Democràtica, presentarà una publicació amb els últims informes de la institució relacionats amb els drets humans.

I a les 19.30 els quatre moderadors exposaran unes Conclusions, i tot seguit Dolors Pedrós tancarà l’acte.

Tota la jornada es transmetrà en directe pel canal del Consell valencià de Cultura en YouTube.